學員分享:西藏頌缽療法中階-麥兜翻兜


今次的西藏頌缽療法中階班,險些胎死腹中。

開課前兩星期收到其中一位學員的通知,說她要弄清自己的方向,才繼續進修。這種情況,從未在中階班發生。唔…好啦,唔通拉住你迫你跟我學習咩?唯有臨時臨急找曾跟這位學員一同上初階班的同學頂上。雖然這位同學已完成了中階班,但也仗義相助,造就了今次麥兜麥嘜再度合體。

課堂中依然笑聲不斷,多了的是分享及技術上的研究交流,兩個人都明顯比初階時成長及成熟了。

有緣會相聚,且看看這位拔刀相助、第二次上中階班的同學的感想!

學員分享:西藏頌缽療法中階-麥兜翻兜

有緣始終都會走返埋一齊!機緣巧合之下,麥嘜同麥兜又再一齊上堂了 Yeah~~~ 🙌🙌

今次翻兜中階,因為不用硬記陣式,可以專心學習技巧和改善平時自己在手法上出現的情況。😁😁 就係咁,自己同缽兄的距離拉近了。缽兄更加送大包,把我內在的情況反映出來… 不夠,不夠,好似仲差d … 唔… 夠未呢…

就係咁,畀”Miss Chan” 當頭 “ 噹” 左一野:搞咩响人地個心搞成分鐘…. 磨缽同做人一樣,見好就收啦~~~ 😵😵😵

返屋企,再次感受一下 “見好就收” 。哈哈哈,感覺好美妙☺☺。見好就收的效果比轉360圈來得動人,來得温柔。原來自己成日都唔知點係夠,所以好盡力咁做,希望會做得好一點,往往出來嘅效果都不似預期,硬崩崩,結果浪費自己氣力,對方又要硬食😅😅。

感謝 Miss Chan 同麥嘜!😘😘

後記:寫這篇感想時,心中不停哼起:

「誰輕輕叫喚我,喚醒心中愛火,
幸運只因有著你,不再流浪與蹉跎。
來深深抱緊我,讓痴心加上鎖,
落寞歡欣聽著妳柔情蜜語,在燃亮我。」

 缽兄,我收到了!✨✨🙏🙏

留言

這個網誌中的熱門文章

學員分享:西藏頌缽療法初階-好有心、好有心、好有心嘅有心人

怎樣才能增強頌缽的力量

佛系買缽2018(4)― 參觀頌缽製造工場